Astăzi, 25 noiembrie a.c., începând cu ora 10 AM s-a desfășurat cea mai importantă acțiune din cadrul proiectului Câmpina – ne mișcăm în aer liber. Proiectul, susținut de către Primăria Câmpina și implementat de către Clubul Sportiv OK Silva Câmpina, este încadrat în axa Proiect/Acțiune Sportivă – Activități de Implementare a programelor sportive de utilitate publică – Sportul pentru toți.

Astăzi a fost momentul mult așteptat de către toți participanții înscriși, care începând încă de la ora 9 dimineața au început să se strângă cu mic cu mare în zona terenului sintetic de la Căminul Petrol.

Copii, părinți, bunici și cadre didactice au venit să se miște în aer liber și să participe la o cursă de orientare sportivă, acțiune parte a proiectului Câmpina – ne mișcăm în aer liber.

După o scurtă sesiune de training, participanții au trecut la exercițiile fizice de încălzire pentru pregătirea organismului pentru efort.

Gimnastica de dinaintea cursei

A urmat pentru fiecare experiența de a naviga pe terenul mai mult sau mai puțin cunoscut al zonei unde s-a desfășurat acțiunea, astfel că fiecare participant a luat startul, înarmat cu o busolă și o hartă a zonei repective pe care era desenat traseul ce trebuia parcurs. Startul s-a dat la intervale decalate de timp pentru fiecare participant.

Locul de start

Toata lumea s-a simțit bine, iar mișcarea în aer liber le-a prins bine.

Participant în timpul cursei

La finalul acțiunii, Mihai Tudorache, președintele CS OK Silva Câmpina și directorul acestui proiect s-a declarat mulțumit de cum au decurs lucrurile:

Am avut 150 de participanți care s-au bucurat de atmosfera frumoasă și de binefacerile unei curse de orientare sportivă desfășurate în aer liber.

Prin această acțiune ne-am dorit să invităm populația din Câmpina la o mișcare în aer liber și să promovăm orientarea sportivă ca un sport accesibil pentru toată lumea, mai ales acum în acest context al pandemiei de COVID-19, unde mișcarea și participarea la evenimentele sportive au fost mult restricționate.

Participanții ne-au declarat că le-a plăcut foarte mult și că abia așteaptă să mai participe la acțiuni asemănătoare.

Doresc să mulțumesc atât Primăriei Câmpina pentru implicare și sprijiul financiar acordat, cât și celorlalți sponsori: Hotel Restaurant Seva, Avlisam Com SRL, Carsium IFN SRL, Avlisdan Gold SRL. De asemenea, țin să mulțumesc și echipei de implementare a proiectului care a reușit să facă totul posibil!

Mihai Tudorache, președinte CS OK Silva Câmpina

Mihai Tudorache îi invită să se înscrie în clubul pe care-l conduce, pe toți cei care doresc să practice orientarea sportivă în mod regulat. Datele de contact ale clubului OK Silva Câmpina sunt disponibile AICI.